Western Enchiladas
12 Tortillas De Harina (Tortillabröd)
1-2 finhackade gula lökar
2-3 msk margarin eller smör
l burk Refried Beans
(går bra med kidneybönor som kryddats med koriander, ingefära o chili)
1/2 tsk salt
l påse Taco Kryddmix.
Ev. vit- eller svartpeppar
3 hackade tomater
Enchildasås (Grundrecept till nedanstående sås)
Ger ca
l burk Grön Chili (Hackade Pfefferoni går lika bra ca
2 1/2 dl vatten,
2 msk tomatpuré
l pressad vitlöksklyfta
2 msk matolja
3/4 tsk salt
1/2 tsk oregano
l krm spiskummin
2 tsk Taco Sauce
1. Blanda alla ingredienserna i en kastrull.
Låt koka utan lock ca 10 minuter.
Sås:
3 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
¼ tsk paprikapulver
Till gratinering
ca
svarta oliver.
Gör så här:
Bryn lök och köttfärs i 1-2 msk matfett.
2.
Rör ner, Refried Beans, salt, kryddmix
och ev. peppar, låt sjuda några minuter.
3.
Vispa samman mjölk och mjöl,
rör ner blandningen i Enchiladasåsen.
Tillsätt salt och paprikapulver.
Låt småkoka ca 5 minuter under omrörning.
4.
Lyft kastrullen från värmen, tillsätt osten.
Rör om tills osten har smält.
5.
Fördela blandningen över tortilla bröden.
Lägg på de hackade tomaterna. Vik ihop
tortillabröden något om1ott och lägg dem i
en smord eldfast form.
6.
Häll såsen över tortillabröden, strö över
osten och oliverna.
Förbered gärna hit
7.
Grädda i ugn, 250ºC, ca 10-15 min
Servera med
Taco Sås eller Picante Salsa, grönsallad, oliver.
Dryck:
Öl passar bättre än vin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar