Ingredienser 4 portioner:
• 900 g kycklingklubbor (finns färdigstyckade )
• 1/2 dl olivolja
• 1 tsk curry
• 1 tsk gurkmeja
• 1/2 tsk paprikapulver
• 1 krm malen kardemumma
• 1 tsk mald koriander
• 1 tsk spiskummin
• 1/2 krm kajennpeppar
• 1 msk malen ingefära
• 2 krm svartpeppar
• 2 tsk salt
• 2 gula lökar i klyftor
• 1 burk tomat i bitar, utan skal eller motsvarande färsk tomat
• 2 msk tomatpuré
• 5 torkade aprikoser, skurna i halvor
• 1 msk pressad citron
• 3 dl vatten
• färsk koriander
Tillbehör:
• 1 gurka
• 1 msk smör
• 1 msk vatten
• 300 g majs
• 1 papaya
• basmatiris
Så här gör du:
Dra bort skinnet från kycklingklubborna. Häll olivoljan i en stor gryta.
Lägg i alla kryddor och låt dem utveckla sina smaker i några minuter
på medelvärme. Lägg i löken och fräs några minuter.
Rör i tomatbitar, tomatpuré, aprikoser, citron och vatten. Koka upp.
Lägg i kycklingdelarna och låt det hela koka under lock på svag värme
tills köttet släpper från benen. Det tar cirka 20 minuter.
Smaka av grytan med mera salt och peppar.
Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna. Skär gurkan i halvmånar.
Smält smör i en kastrull, lägg i gurkbitarna och fräs under några minuter.
Rör i majsen och lite vatten och hetta upp, så att allt blir varmt.
Ta åt sidan. Dela papayan, ta bort kärnorna, skala den och skär i mindre
bitar. Vänd ner bitarna i majs- och gurkblandningen precis före serveringen.
Servera gärna med kokt ris till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar