torsdag 14 februari 2008

VALENTIN, INGELA OCH SOS

VALENTIN

Valentins dag eller som det heter på svenska, alla hjärtans dag, är en ny tradition i Sverige som bara firats de senaste årtiondena. Det man vet är att den engelske ambassadören som bodde i Sverige på 1600-talet utsåg drottning Kristina till sin "Valentin" år 1654. Vi skulle antagligen inte ha firat dagen om inte affärsmännen uppmärksammat den. Första gången ett varuhus skyltade med alla hjärtans dag var 1956 och då brydde sig inte många om att köpa presenter eller blommor. Men det har förändrats under de senaste årtiondena. På alla hjärtans dag 2002 såldes det 2 miljoner rosor* bara i Sverige. Blommorna som efter-
frågas är framförallt mörkröda rosor. Det säljs även mörkröda tulpaner och nejlikor den här dagen eftersom alla hjärtans dag firas över stora delar av världen och rosorna inte räcker till.



INGELA

I dag fyller Du år, GRATTIS – som VIP förtjänar du även ett fyrfaldigt

HURRA !
HURRA !
HURRA !
HURRA !


SOS

Jag lovade berätta mer om Jarvings fadderbarn!

SOS-BARNBYAR I SVERIGE

Medlemsföreningen SOS-Barnbyar Sverige är en del av den internationella paraplyorganisationen SOS-Kinderdorf International, som har sitt huvudkontor i Innsbruck, Österrike.

SOS-Barnbyar är en politiskt och religiöst obunden organisation. Vi tar hand om föräldralösa och övergivna barn och ger dem ett hem, en familj och utbildning. SOS-Barnbyar Sveriges kontor ligger i Stockholm och här arbetar vi med insamling och information. Vi värvar faddrar till barn och barnbyar samt jobbar med insamling för att finansiera nya projekt runt om i världen. SOS-Barnbyar Sverige har 17 anställda. Det finns inga barnbyar i Sverige.

SOS-Barnbyar startade sin verksamhet i Sverige 1972. Som medlem av SOS-Kinderdorf International (SOS-KDI) följer SOS-Barnbyar SOS-KDI:s stadgar.

SOS-Barnbyar Sverige är anslutna till SFI, Stiftelsen för insamlingskontroll. SFI granskar regelbundet verksamheten och kontrollerar att SOS-Barnbyar använder pengarna på rätt sätt. SOS-Barnbyar Sverige har ett s.k. 90-konto, ett post- och bankgirokonto som börjar med siffrorna 90. 90-kontot är en garanti för dig som givare att pengarna används på ett riktigt sätt.

SOS-Barnbyar har pg 90 02 29-6 och bg 900-2031

Org. nr. 802405-7815

Inga kommentarer: