Räkor, kreolska
l kg stora, fina färska räkor
2 msk finhackad gul lök
1 - 2 krossade vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
2 - 3 tsk curry
1 tsk paprikapulver
några droppar citronsaft
1 röd eller grön paprika
2 bananer
2 skivor ananas
½ tsk salt
1 krm peppar
1 knivsudd kajennpeppar
Arbetstid: Ca 30 min.
Stektid: Ca 10 min.
Koktid: Ca 5 min.
l. Skala räkorna.
2. Fräs 1 msk av matfettet gyllenbrunt i en panna, lägg ner lök och vitlök och låt det långsamt fräsa på svag värme utan att ta färg tills löken mjuknat. Dofta över curry och paprika.
4. Skär paprikan i halvor, tag bort kärnor och det vita och skär den i strimlor. Skala och skär bananerna i skivor och ananasen i bitar.
Servera rätten som middagsrätt med kokt ris eller som supé med varm painriche.
Räkorna kan bytas ut mot frysta eller färska okokta havskräftstjärtar. Fräs havskräftstjärtarna i smör några minuter innan de läggs ner i såsen. Låt dem sjuda 2 - 3 minuter och tillsätt paprika, banan och ananas.
2 kommentarer:
Vilken tid ska vi komma??
/Christer
Fy fasiken, detta ser ju onekligen smarrens ut. Ska testa å bjuppa någon polare på det.
//Pling
Christian
Skicka en kommentar